1. Home
 2. Geldzaken
 3. Besparen
 4. Inzicht in jouw geldzaken in 3 simpele stappen

Inzicht in jouw geldzaken in 3 simpele stappen

7 7 minuten lezen
Overzicht
Administratie mappen geldzaken
 • 1 reacties
 • 32 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 16 april 2020
Wist je dat 55% van onze leden zich zorgen maakt over geld? Terwijl dat soms nergens voor nodig is. Het is belangrijk om je goed te voelen over jouw geldzaken. Dat begint bij inzicht. Dat jij weet hoe jouw financiële situatie eruitziet. En waar je eventueel op kan besparen in de toekomst. Ga direct aan de slag en krijg inzicht in jouw geldzaken met deze 3 stappen. En ontdek direct onze bonustip om dit nét wat leuker te maken.

Breng orde aan in je administratie

Het is slim om alle informatie over je geldzaken op 1 plek te hebben. Dit geeft een duidelijk overzicht. En het helpt je als je in de toekomst financieel advies of hulp wilt ontvangen. De volgende dingen helpen je om je administratie op orde te krijgen.  

 • Open dagelijks je mail en post. Gooi spam en reclame weg of maak hier een aparte stapel of map voor in je e-mail.
 • Bewaar belangrijke post in een map met tabbladen. Bij de HEMA koop je voor een paar euro de mooiste mappen. Dit maak je administratie doen al wat leuker;)
 • Kijk regelmatig op sites waar je digitale facturen van krijgt.
 • Betaal je rekeningen op tijd en houd je bankafschriften in de gaten.
 • Betaal je rekeningen automatisch. Is dit niet mogelijk? Zet dan een herinnering in je telefoon.

Maak een overzicht van je uitgaven en inkomsten

Zet in 1 bestand, bijvoorbeeld in Excel, al je maandelijkse uitgaven en inkomsten op een rij. Het is niet de meest creatieve bezigheid. Maar helpt jou wel om in een oogopslag te zien wat je elke maand overhoudt. Of tekortkomt. Maak het overzicht als dit mogelijk is voor de komende 3 maanden. En schrijf je uitgaven en inkomsten zo nauwkeurig mogelijk op. Denk ook aan eventueel vakantiegeld en je belastingaangifte. Zo ben je beter voorbereid op hoe de komende tijd er financieel uitziet. 

Bonustip: Zet een leuk muziekje op tijdens het maken van dit overzicht. Er zijn speciale afspeellijsten op Spotify met nummers die alleen maar over geld gaan. Zo maak je deze bezigheid een stuk leuker.

Weet waar je op kunt besparen

Nu je weet wat er binnenkomt en uitgaat weet je beter waar je kunt besparen. Kijk kritisch naar welke maandelijkse kosten eventueel omlaag kunnen. Stap bijvoorbeeld over naar een andere provider voor je telefoon of vergelijk energiekosten. En misschien kan je wel je sportabonnement tijdelijk opzeggen omdat de gym nu toch gesloten is. Ook als je je op dit moment goed voelt over je geld en niet hoeft te besparen is het fijn om te weten waar de mogelijkheden liggen.

 

Bron: Nibud, eigenhuis  

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Minke
  Sportverenigingen moeten ook overleven?