1. Home
  2. Prinsjesdag
  3. Uitkomst onderzoek: 1 op de 3 zorgmedewerkers heeft extra interesse in Prinsjesdag door val kabinet

Uitkomst onderzoek: 1 op de 3 zorgmedewerkers heeft extra interesse in Prinsjesdag door val kabinet

4 4 minuten lezen
Overzicht
  • 2 reacties
  • 6 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 11 september 2023
1 op de 3 zorgmedewerkers heeft extra interesse in Prinsjesdag door de val van het kabinet. Dat blijkt uit ons onderzoek onder ruim 1000 zorg- en welzijnsmedewerkers en 1000 medewerkers uit andere branches. Medewerkers in de sector zorg en welzijn maken zich meer zorgen over personeelstekort dan medewerkers uit andere sectoren. Ook maakt een kwart van de zorgprofessionals zich zorgen over de kwaliteit van de zorg.

Zorgen over personeelstekort

Medewerkers in zorg en welzijn zijn het meest geïnteresseerd in wat de plannen voor hun portemonnee betekenen (58%). 44% is benieuwd naar wat de plannen voor het werk betekenen. Zorgprofessionals maken zich vooral zorgen over personeelstekort en kwaliteit van de zorg. Waar het kabinet volgens hen vooral in moet investeren? Meer personeel , hogere lonen en het verminderen van de regeldruk/administratieve last. 

Ondanks de extra interesse in de kabinetsplannen hebben medewerkers in zorg en welzijn maar weinig vertrouwen in dat de kabinetsplannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Met een cijfer 4 is het vertrouwen dat de medewerkers hebben in het waarmaken van de plannen van het kabinet voor dit jaar (wederom) laag.

Kansen werkgevers

Professionals uit zorg en welzijn worden het liefst door hun werkgever over de plannen van het kabinet geïnformeerd. Tegelijkertijd verwachten zij dat hun werkgever dit niet gaat doen (rapportcijfer 5,4). Daarnaast hebben medewerkers weinig vertrouwen dat de overheid de plannen ook echt uitvoert (rapportcijfer 4,0).

Prinsjesdag update en financiële tips van experts

In deze dure tijden vinden wij het extra belangrijk dat jij weet wat de plannen van het kabinet straks voor jóu betekenen. Daarom versturen wij ook dit jaar op Prinsjesdag een uitgebreide update per mail. Hierin lees je in begrijpelijke taal wat de Miljoenennota voor jouw portemonnee én jouw werk in zorg en welzijn betekent. Ook delen we op onze speciale Prinsjesdagpagina actuele en praktische tips voor jouw geldzaken. Zo hopen we jou te helpen bij meer rust over je financiële situatie.

Naar de Prinsjesdagpagina

Over het onderzoek

PGGM&CO doet voortdurend onderzoek naar de fysieke, mentale en financiële fitheid onder zorg- en welzijnsmedewerkers. Onderzoeksbureau Miles Research voert dit onderzoek uit. Dit keer onderzochten we hoe professionals kijken naar Prinsjesdag. Wat zijn hun verwachtingen en behoeften? En waar kan PGGM&CO mee helpen? In totaal hebben 1000 zorg- en welzijnsmedewerkers meegewerkt aan het onderzoek en 1000 medewerkers uit andere sectoren.

Bekijk het onderzoeksrapport

Open de infographic met alle uitkomsten

Ontdek in deze infographic in één oogopslag de uitkomsten van het onderzoek. 

Bekijk de infographic

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

  • Wilma
    Goeiemiddag Ik word niet echt vrolijk van prinsjesdag De benzine prijs dat wil men weer naar het oude niveau doen . De zorgverzekering kan mogelijk met 12 euro omhoog gaan. Terwijl beter efficiënt omgaan met medicijnen een hoop geld zou schelen En ook in de ziekenhuizen en zorginstellingen
  • Peterbos71
    Wanneer wordt er geïndexeerd alles word steeds duurde de zorgpremie boodschappen energie enz enz , van pensioenfondsen horen we weinig.