1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Pesten op de werkvloer
 4. Poll: pesten op de werkvloer

Poll: pesten op de werkvloer

Uit onderzoek in 2023 blijkt dat 31% van de werkenden in zorg en welzijn te maken kreeg met pestgedrag op het werk van collega's of leidinggevenden.

Word jij weleens gepest door collega's of leidinggevende?

207 stemmen

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • M.
  Herkenbaar....mijn werkgever dacht dat hij de rechter hand van god was. Alles uit zijn woonplaats was beter ,mijn vakanties waren niet relevant ,mijn dorp was een domme gemeenschap ,we waren laag geletterd volgens hem ,en konden niks. Narcistme is het juiste woord.
 • Barbara Troost
  Geweldig dat erni aandacht voor is/komt .Ik ben 11 jaar geleden gepest door mijn manager in het CJG . Ze deed het heel gewiekst ,intimideren ,stem verheffen ,grof taalgebruik . Maar alleen als we samen waren .Ze ‘vergat’ mij belangrijke mails te sturen en maakte insinuerende opmerkingen die ze zogenaamd anders bedoelde . Ik heb steun gezocht bij pz .Die waren niet geinteresseerd in mijn verhaal en bij voorbaat op haar hand .Het was vreselijk,veel mensen zagen het en durfden niet oo te staan . Ik heb ontslag genomen en vele anderen na mij . De hele geschiedenis raakt mij nog steeds .Het enige wat de directeur tegen mij zei tien ik vertrok was dat ze er hoopte op te kunnen rekenen dat ik positief over het CJG zou praten met anderen .Ongelooflijk en pijnlijk
 • Marjan
  Dat er een toename van pestgedrag zou zijn, weet ik nog zo net niet. Er is nu pas aandacht voor. Het werd in mijn tijd niet onderzocht, laat staan dat er aandacht voor was. Wel goed dat het nu gebeurt!
 • Inge
  Zelf ervaring met pest gedrag door afdelings hoofd. Heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik ontslag heb genomen en elders ben gaan werken. Nog steeds nachtmerries en hartkloppingen als ik aan haar denk!
 • Ingrid
  Ben zo geïntimideerd door mijn leidinggevende, dat ik nu ik met pensioen ben er nog triest en boos over kan worden. Blij dat jullie er onderzoek naar doen. Mensen in de zorg, zijn hardwerkende mensen en veelal niet opgewassen tegen leidinggevende.
 • Sylvia
  Jarenlang ben ik gepest, genegeerd en gedegradeerd door een nieuwe leidinggevende die er haar favorieten op na hield. 2/3 van mijn collega’s zijn inmiddels vertrokken om deze reden. Ik kwam met een burn out te zitten en verloor tot mijn grote verdriet mijn baan.
 • Knuffel280
  Ik ben in het verleden heel erg gepest geworden door mijn wijkverpleegkundige en manager enne bedrijfsartsen deden mee en negeerden hoe ik me voelde Het was zo erg dat mij. Privacy is geschend Ik ben daardoor ook ergens gaan werken maar het heeft nog dagelijks impact in mij werk en privé leven
 • Marion
  Ik ben gepest door een collega en leidinggevende en een Coach erbij . Ik heb 2 jaar een Burn-Out gehad . Op meerde plekken nog eens door collega’s.
 • Elly
  Ook ik ben jaren getreiterd door een collega , en ook mijn naaste collega werd er het slachtoffer van .we hebben 5 keer een klacht ingediend, waar niks mee werd gedaan, de vertrouwenspersoon adviseerde een andere baan, maar deed niets peno zei het moet niet weer gebeuren, maar ik ben alles wat ik heb opgebouwd kwijt , en kon gaan , mijn naaste collega werken ze er nu uit , hun probleem opgelost!