1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Stress & werkdruk
 4. Zorg goed voor jezelf
 5. Alsjeblieft, 15 aardige manieren om nee te zeggen

Alsjeblieft, 15 aardige manieren om nee te zeggen

2 2 minuten lezen
Overzicht
Jonge vrouw met pen in haar hand zegt nee
 • 5 reacties
 • 64 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 4 augustus 2020
Als zorgprofessional sta jij natuurlijk het liefst voor de ander klaar. Nee zeggen voelt daardoor vaak onaardig. Maar ook jouw dag heeft maar 24 uur. Af en toe iets weigeren is dus nodig om te voorkomen dat je zelf overloopt. Vind je dit moeilijk? Download dan nu gratis 15 manieren om de boodschap aardig (maar duidelijk!) over te brengen.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang de download in je mailbox

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • yvonne
  ik vind zelf persoonlijk na werktijd begint mijn prive tijd. Dan laat ik mijn werk achter mij, voor zover dat mogelijk is. Als er iets emotioneels gebeurd is met een client waar ik een goede band mee heb opgebouwd blijft dat toch wel in mijn gedachten even doorspelen....maar over het algemeen sluit ik dan mijn dag af.
  • Emmelie
   Hoi Yvonne, Bedankt voor je reactie. En wat goed om te horen dat je zo bewust met je werk en privé omgaat. Ik geloof dat dit inderdaad heel belangrijk is om ook weer opgeladen te zijn voor de nieuwe dag. En ik kan me voorstellen dat heftige gebeurtenissen soms nog wel even door je gedachten spelen. Hopelijk kun je hierover ook fijn met collega's praten en elkaar helpen om het een plekje te geven. Groetjes, Emmelie - PGGM&CO
 • Francine
  Ik was op zoek naar een artikel hoe ik me als mantelzorger beter kon weren tegen onaardige zorgprofessionals. Mensen die altijd nee zeggen en die jou bij nacht en ontij op laten draven om verantwoordelijkheden op je te nemen die bij gewoon bij de verpleeghuismedewerker met dementiezorg liggen. Maar nu zie ik dat men getraind wordt om zo te doen. Heel erg.
  • LotteK
   Beste Francine, Natuurlijk is het niet de bedoeling om mensen te 'trainen' niet collegiaal te zijn. We willen mensen juist helpen de eigen grenzen te bewaken. Voor velen is dit moeilijk. Daarom geven we hier tips om op een vriendelijke manier 'nee' te zeggen. Groetjes, Lotte (PGGM&CO)
 • wdLo
  Dank je wel voor de handvaten.