1. Home
  2. zonnetjevoordezorg

De Zonnetjes voor de Zorg zijn bekend

Uit maar liefst 4264 nominaties zijn 12 winnaars gekozen. En daarmee is elke provincie op deze Dag van de Zorg een zonnetje rijker. Ze zijn om allerlei redenen genomineerd. Eén ding hebben ze gemeen: ze worden massaal gewaardeerd om hun enorme inzet en bijdrage in zorg en welzijn. Als collega, als professional en als vriend(in). Naast de eretitel ontvangen de winnaars een welverdiende wellnessbon voor twee.

Bekijk hieronder waarom juist zíj als zonnetje werden aangedragen. En wat zij er zélf van vinden om vandaag het Zonnetje van de Zorg te zijn.

En het teamuitje is gewonnen door ... 

Vanmiddag verrasten we team Kindercentrum Rijnstate op hun locatie in Arnhem. Hier werden de afgelopen weken de meeste zonnetjes uitgedeeld. En daarmee heeft dit team een teamuitje naar keuze gewonnen. Het team was blij verrast met deze mooie prijs.

Monique Schouten, hoofd Kindercentrum: "Ik ben hier werkzaam als hoofd van de afdeling sinds 2004, dat zegt natuurlijk wel iets over de sfeer. We hebben zo'n warm en hardwerkend team dat écht gaat voor het gezin en kind. Onze afdeling is dynamisch, want we hebben hier kinderen van een maand oud tot achttien jaar. Ons werk zijn daardoor heel divers.''

Bekijk in deze video een aantal bijzondere nominaties

Waarom deze winactie? 

12 mei is het de Dag van de Zorg (voorheen de Dag van de Verpleging). We organiseerden deze waarderingsactie dan ook voor alle medewerkers in zorg en welzijn. Want zij ‘shinen’ iedere dag én nacht voor hun patiënten en cliënten. Nu zetten we hén in het zonnetje. Met warme woorden, kans op de eretitel ‘Zonnetje voor de zorg’ én leuke prijzen. Die hen en hun collega’s de waardering, energie én plezier geven om zich in te blijven zetten met hun waardevolle werk.