1. Home
 2. Geldzaken
 3. Geld besparen
 4. Grip op geld - Overzicht

Grip op geld - Overzicht

Overzicht
 • 5 reacties
 • 23 vind ik leuks
Wil jij weten hoe je grip krijgt op jouw geld? Blijf dan even kijken. Want we gaan het hebben over hoe jij rust en vertrouwen krijgt in jouw geldzaken.

Grip op je geld
Hoe krijg je rust en een goed gevoel over je geldzaken? Zet net als Amy je inkomsten en uitgaven op een rijtje. Zo hoef je niet langer bang te zijn om jouw saldo te checken.  

Hoe krijg je overzicht op jouw geldzaken? 
Je hebt een overzicht nodig van wat er aan geld binnenkomt en uitgaat. Of je dit nou doet met een begroting van Nibud, een online huishoudboekje of een Excelbestand. Zet al je inkomsten en uitgaven op een rij. Denk bij je inkomsten aan je loon, eventuele toeslagen en belastingteruggave. Kijk bij je uitgaven naar je huur of hypotheek, energie, belastingen en al je verzekeringen. Amy zet ze voor je op een rijtje. Vervolgens trek je de uitgaven van je inkomsten en hebt een overschot of een tekort. 

Jaarbegroting
Naast een maandbegroting is het ook slim om een jaaroverzicht te maken. Niet al je inkomsten en uitgaven zijn maandelijks. Bijvoorbeeld de gemeentelijke belastingen of kinderbijslag. Als je weet wanneer je deze inkomsten en uitgaven hebt, krijg je nog een beter overzicht. 

 

 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Miep
  Moet het nu weer zo stereotypisch en seksistisch? "Mijn man doet de geldzaken, maar gelukkig vindt hij dat ik het ook moet kunnen". Bah.
 • ineke
  Hallo goed artikel heb al ouderwets 72 nog steeds duidelijk papier overzicht tothede van mijn bank. daarnaast map voor de gegevens
 • adeline
  ik heb al eens een jaar overzicht gemaakt, ook ruim een half jaar bijgehouden waardoor je precies weet waar je geld blijft.
 • A.C.
  niet van deze tijd. Toe nou 'ik laat mijn geldzaken het liefst over aan mijn man'. Wel eeh heel ouderwetse opvatting. Hoe zit het alleenstaanden, weduwes, lesbische relaties. Kortom een afknapper.
  • adeline
   Dit slaat echt nergens op, gewoon negeren.