1. Home
 2. Geldzaken
 3. Geld besparen
 4. 5 bespaartips van Annemarie van Gaal

5 bespaartips van Annemarie van Gaal

3 3 minuten lezen
Overzicht
 • 22 reacties
 • 273 vind ik leuks
Geplaatst door Lotte op 30 januari 2023
Als alleenstaande moeder moest ze vroeger elk dubbeltje omkeren. Inmiddels is ze een succesvolle zakenvrouw. Eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder en belegger in vastgoed. Ze werd bekend door haar deelname aan tv-programma's zoals 'Dragons Den' en 'Een dubbeltje op zijn kant'. En ze schreef meerdere financiële zelfhulpboeken waarvan enkele bestsellers werden. In het boek 'Gevonden geld' combineert ze al haar tips en wijsheden.

Soms ligt geld voor het oprapen. Maar je moet het wel zien liggen. Annemarie van Gaal geeft tips in haar boek 'Gevonden geld' die je letterlijk geld opleveren. We  delen de eerste 5 tips uit haar boek:

 1. Korting in je mailbox
  Vaak krijg je aanbiedingen van webwinkels "meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op uw eerste aankoop" of "abonnees op onze nieuwsbrief ontvangen 10% korting en gratis bezorging". Als de webwinkel niet duurder is dan concurrenten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je kunt de tsunami aan nieuwsbrieven in je mailbox gemakkelijk deleten en de aangeboden korting is mooi meegenomen als je in de toekomst besluit om er iets te kopen.

 2. Creatief met cadeau's
  Ongemerkt ben je jaarlijks best een flink bedrag kwijt aan verjaardagscadeaus of cadeaus voor sinterklaas of kerst. Toch zijn de mooiste cadeaus nooit de duurste cadeaus. Wees creatief en bedenk cadeaus die precies bij de ontvanger passen. Een dochter die gek is op Jan Smit? Mail Jan Smit, schrijf dat je dochter fan is en vraag hem om een foto te signeren met een persoonlijke boodschap voor je dochter. Lijst de foto in. Onvergetelijk cadeau dat niet meer kost dan een fotolijstje. Hou je van koken? Een zelfgemaakt kookboek met foto's en jouw favoriete recepten kun je gemakkelijk online maken en is een geweldig cadeau.

 3. Vakantie? Denk eens aan woningruil
  Woningruil tijdens je vakantie is best het overwegen waard. Buitenlanders op vakantie in jouw huis, terwijl jij in hun huis in een zonnig oord vakantie viert. Er zijn diverse woningruilplatforms op internet. Bij lang niet alle platforms hoef je trouwens een-op-een te ruilen, je kunt ook zelf een woning kiezen in bijvoorbeeld Frankrijk, terwijl iemand uit New York in jouw woning verblijft. De uitruil gebeurt dan met punten, als jouw woning niet genoeg punten oplevert, dan kun je punten bijkopen en als je punten overhoudt, kun je die gebruiken voor een volgende woningruil. Als je een woning huurt, check dan wel even je huurcontract of je toestemming aan de huisbaas moeten vragen voor woningruil.

 4. Nieuwe abonnee 
  Als trouwe abonnee van een tijdschrift, betaal je altijd te veel. Je mist namelijk het welkomstcadeau en betaalt de normale abonnementsprijs zonder korting. Zeg bij het aangaan van een nieuw tijdschriftabonnement meteen je abonnement ook op per eerstvolgende mogelijkheid en zorg dat je daar een bevestiging van ontvangt. Als je hetzelfde tijdschrift wilt blijven ontvangen, meld je dan weer aan als de nieuwe abonnee die de mooie welkomstkorting en het welkomstcadeau ontvangt.

 5. Doe de aangifte check
  Wij Nederlanders betalen ieder jaar opnieuw honderden miljoenen euro's te veel aan de Belastingdienst: Weg geld. Vaak is het voor een gemiddelde consument ook te ingewikkeld om alle belastingregels te kennen en op de juiste manier toe te passen. Er is een hele handige site van de Bond voor Belastingbetalers, die voorkomt dat we te veel belasting betalen: www.aangiftecheck.nl. Als je een pdf van je aangifte uploadt, wordt je aangifte voor €25,- gecheckt op een aantal fiscale voordelen, zoals bijvoorbeeld de meest optimale verdeling van vermogen en aftrekposten tussen fiscale partners. Een op de vijf mensen die de aangiftecheck doet, kan een paar honderd euro extra besparen aan belastingen. Als je je belastingaangifte al hebt ingediend bij de belastingdienst, kun je hem op de site van de Belastingdienst opnieuw openen, aanpassen, ondertekenen en nogmaals insturen. Check niet alleen je laatste aangifte, maar ook die van de voorgaande jaren, wie weet is daar ook nog geld te vinden.
  Doe hier de aangiftecheck en bekijk hier de kosten van de aangiftecheck. 
Gevonden geld Annemarie van Gaal

Wil je meer van deze tips lezen? Je kunt het boek kopen op bol.com.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Tiny
  ook ik heb de aangifte check gedaan en 10 euro betaald. gelijk die woensdag 15 februari geupload tot op heden geen contact meer gehad met de bond voor belastingbetalers ondanks 2 emails. oplichterij. bedankt pggm mevr. van Gaal voor deze geweldige tip
 • Cees
  Ik probeer te besparen met douchen, doe het al een paar maanden in de Merwede, kost geen water en geen gas. Goedkoper kan toch niet.
 • peter
  weinig nieuws onder de zon
 • Cef
  Ik vind de tips nergens opslaan. Mooi woorden die geen of nauwelijks te maken hebben met de harde dagelijkse praktijk. Adviseren vanuit je luistoel over geldzaken is net als de meeste andere onderwerpen makkelijk. De harde praktijk is dat jij aan de kant staat en toekijkt als jij geen geld hebt terwijl die andere met vermogen lekker blijft genieten. Mijn tip is dat werken geloond moet worden in plaats van straffen!
 • Grietje J.
  Trouwens de aanbiedingen na lopen van verschillende winkels doe ik al 45 jaar om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Af en toe scheelt het mij best wel heel hoge bedragen Elk jaar de belasting aangifte opsturen, ook niks mis mee.
 • Grietje
  Goed idee om dat boek aan te schaffen lijkt mij
 • Marian
  De openingszin van het artikel komt nogal oordelend en denigrerend over. Als er zou staan 'ze is alleenstaande moeder en inmiddels ook succesvolle zakenvrouw' doet dat recht aan beide rollen en prestaties! Verder vind ik de tips, m.u.v. de belastingchecktip, ook niet heel vernieuwend en de abonnementen tip 'not done'.
 • adeline
  Lijkt me interessant dat boek, vooral het punt over de belastingen.
 • Karen
  Ik vind de tips van Annemarie hartstikke handig, ga er verder naar kijken, en het boek van Gevonden Geld ga ik zeker aanschaffen!
 • Liesbeth
  Eerlijk gezegd vind ik dit walgelijke tips (behalve die van de belastingdienst). Deze uitgekookte houding holt de samenleving uit.
 • Tjalling
  Wat een tijd ben je met deze bespaartips kwijt, bovendien besparen ze structureel niets. Deze beknibbelbespaartips nemen gepensioneerden, met een lager inkomen niet serieus. En behalve dat ook nog immoreel: standaard je abonnementen opzeggen om weer opnieuw in te schrijven voor de welkomstpremies/cadeaus. Als abonnee van een krant of tijdschrift draag je bij aan het voortbestaan van je krant, die investeringen doet in bijvoorbeeld het betalen van salaris bijdragen van journalisten en de mensen daaromheem, met de daarbij behorende premies voor pensioenen. Ik vind deze tip dus PGGM onwaardig. De beknibbel bespaartips nemen bovendien de ge
  • Yvonne
   Als je lid bent van een tijdschrift, hebben ze één keer in de zoveel tijd het 2de tijdschrift voor de helft van de prijs. Als jij dan zegt dat je liever jouw tijdschrift goedkoper wilt omdat toch jouw abonnement afloopt, is dat nooit een probleem!
 • Ljm vd Hoeven
  Typisch weer wat voor PGGM , gaan ze vertellen hoe we moeten bezuinigen. Hou den jullie maar bezig met de inflatie van gepensioneerden. Kan per volgende maand makkelijk weer 10 procent bij. Jarenlang opgepot en niet geïndexeerd. Zou mijn advies ter harte nemen, veel economen kunnen mijn verhaal onderbouwen gr LJM van der Hoeven
  • Susannah
   Bedankt voor je reactie! PGGM&CO is de ledenvereniging voor zorg en welzijn. Wij zetten ons in voor fittere mensen in zorg en welzijn, financieel, mentaal en fysiek (ook als ze niet meer werken). Dit is de reden dat wij ons niet bezig houden met indexeren. Hartelijke groet, Susannah PGGM&CO
  • air
   Dat is ook helemaal mijn idee, wel aangeven wat wij zelf kunnen doen terwijl dat al jaaaaaren doen en al11 jaar geen indexatie gehad,....
 • werdmulg
  Niet echt verrassend!
 • MevrSibels1
  Ik ben heel enthousiast aan de slag gegaan met de belastingaangiftecheck. Nu blijkt dat je per aangifte €10 moet betalen. Beetje jammer dat dit niet vermeld staat.
  • Anwar
   Het artikel meldt nog steeds dat de check gratis is, dat klopt niet. Ik zou het netjes vinden als het gecorrigeerd wordt, zodat er helderheid is over de kos.ten. Niet alleen met een link, maar ook door te vermelden dàt er kosten aan verbonden zijn. Dus, voor de volledigheid, duidelijkheid & transparantie; "Per 1 maart 2023 is de bijdrage die we vragen € 25 per aangiftecheck."
  • Susannah
   Bedankt voor je aanvulling, we hebben het toegevoegd aan het artikel. Hartelijke groet, Susannah PGGM&CO
 • Flipje
  Annemarie vindt ik een top vrouw. Altijd goede tips.
 • Maureen
  Nieuwsbrief van een webshop stimuleert het kopen alleen maar, Impulsaankopen, met een keertje korting. per saldo duurder uit. In plaats van een tijdschrift abonnement steeds weer opzeggen kun je ook kijken of jet het met iemand kunt delen, of lezen in de bibliotheek.. Is nog goedkoper, scheelt papier en administratie aan beide kanten.
 • Fons
  Goh, dat mensen dat zelf niet zouden kunnen bedenken. Weet nog wel wat en is ook een open deur intrappen: thermostaat lager, aanbiedingen vergelijken, kleding per kilo kopen etc.