1. Home
 2. Mantelzorg
 3. Hulp & advies
 4. Wegwijzer hulp voor mantelzorgers

Wegwijzer hulp voor mantelzorgers

Overzicht
 • 2 reacties
 • 26 vind ik leuks

Als mantelzorger komt er een hoop op je af. Gelukkig is er veel hulp en ondersteuning mogelijk. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je op weg. Kies hieronder jouw situatie. Waar heb jij hulp bij nodig?

Jouw situatie:

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Jan
  Ben je druk met mantelzorg en je baan. Is het advies te onderzoeken of een pgb mogelijk is. Waarom vind ik dit advies niet oké. - Een pgb brengt weer extra regelwerk en regeldruk met zich mee. - Er moet een vertrouwde hulpverlener gezocht worden en het moet “klikken” met degene die verzorgd wordt. Ook dit is niet altijd makkelijk. - Wanneer degene waar je voor zorgt een pgb niet kan beheren komt dit weer op de schouders van de mantelzorger neer. In theorie is het allemaal leuk omschreven: de praktijk is vaak weerbarstig.
  • LotteK
   Beste Jan, Bedankt voor je reactie. Je hebt een goed punt. Het inzetten van hulp kost inderdaad ook tijd en moeite, zeker in de opstartfase. We proberen met deze tool vooral overzicht te scheppen in alle opties voor het inzetten van hulp. Groetjes, Lotte (Redactie PGGm&CO)