1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Loopbaan
 4. Als je dicht bij jezelf blijft, dan kun je ver komen

Als je dicht bij jezelf blijft, dan kun je ver komen

Jolande switchte van een baan in welzijn naar de zorg
Overzicht
 • 3 reacties
 • 19 vind ik leuks
Jolande werkte de afgelopen 23 jaar bij een welzijnsorganisatie. Toen haar functie door interne veranderingen anders werd ingevuld, begon ze te twijfelen. Was dit nog het werk wat ze tot haar pensioen wilde blijven doen? Ze miste de uitdaging maar ze had al tientallen jaren niet gesolliciteerd. Brieven schrijven en sollicitatiegesprekken voeren waren niet echt haar ding. Met hulp van loopbaancoach Petra gooide ze het roer om.

Al met al is de overstap van Jolande een proces geweest van een paar jaar. Ze had fijne collega’s en het op zich wel naar haar zin: “Eigenlijk ben ik gewoon door blijven sukkelen. Na een moeilijke periode van mantelzorg en het overlijden van mijn man kreeg ik lichamelijke en geestelijke klachten en kwam ziek thuis te zitten. Ik vroeg me af of ik ooit weer met plezier terug zou kunnen naar de facilitaire en administratieve baan die ik had. Daarna volgde gesprekken met mijn baas en deed ik met mijn 57 jaar een sprong in het diepe. Met mijn baas ben ik er goed uitgekomen.”

Loopbaancoach

Jolande moest toen wel kijken naar een andere baan: “Ik kende Sterk in je werk van een oud-collega.” Zij was een paar keer bij een loopbaancoach van Sterk in je werk geweest en nam voor Jolande een boekje van het loopbaantraject mee: “Ga je licht maar eens opsteken bij Sterk in je werk. Ik denk dat het je veel kan brengen.” Zo gezegd, zo gedaan en zo kwam Jolande na haar aanmelding bij loopbaancoach Petra terecht.

Geef jezelf een loopbaancoach cadeau!

Twijfel jij ook over je baan? Of wil je ontdekken wat er nog meer allemaal mogelijk is voor jouw loopbaan? Schakel de gratis loopbaancoach van Sterk in je werk in. De coach helpt je te ontdekken wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je gelukkig van wordt. Zodat jij je talenten en ervaring blijft inzetten in werk dat bij jou past. 
Open je cadeau

Happy naar mijn werk

Jolande voelde direct een klik met haar coach: “Petra leefde echt mee met mijn situatie. Ik werkte toen nog bij mijn werkgever maar besefte dat een andere baan beter voor mij was. Met Petra kreeg ik de steun in de rug die ik nodig had. Ze was degene die me tips en kracht gaf om door te kunnen. Ik voelde dat ik er met haar hulp sterker uit zou komen. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen.“ Samen met Petra pimpte ze haar cv op en paste ze haar motivatiebrieven aan. Ook werd Jolande voorgesteld aan werkgevers: “Ik had jaren niet gesolliciteerd dus ik moest echt wennen. Maar ik wilde weer happy naar mijn werk en weer happy thuiskomen. Inmiddels heb ik een baan gevonden en mag ik starten in de ouderenzorg. Dankzij het vertrouwen van mijn loopbaancoach. Dankzij haar geloof in mij heb ik deze ommezwaai kunnen maken.”

Sterk in je werk heeft me veel gebracht

Op donderdag 8 juli 2021 heeft de 40.000e deelnemer zich aangemeld voor een traject van Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Jolande is een van die 40.000 mensen. Jolande heeft anderen die ook in de zorg willen werken over Sterk in je werk, zorg voor jezelf verteld. “Het heeft mij zoveel gebracht omdat de loopbaancoach kundig is in zorg en welzijn. Ik ben van een werkgever in welzijn naar een werkgever in de zorg gegaan omdat dat gewoon bij mij past. Als je dicht bij jezelf blijft, dan kun je ver komen.“

 Lees meer over Sterk in je werk

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Ina
  Wat een mooi verhaal, fijn dat Jolande weer Happy is in haar werk. Top project.
 • Ans
  Mooi resultaat en top gedaan Petra. Wat levert Sterk in je Werk toch mooie resultaten op!
 • Remco
  Mooi verhaal. Ik doe mijn na 25 jaar nog altijd met passie. Om de mensen die de zorg nodig gelukkig te maken.