1. Home
 2. Gezond leven
 3. Beter slapen
 4. Beter slapen? Déze apps en gadgets helpen jou daarbij

Beter slapen? Déze apps en gadgets helpen jou daarbij

2 2 minuten lezen
Overzicht
 • 2 reacties
 • 15 vind ik leuks
Geplaatst door Lotte op 27 oktober 2021
Niet kunnen slapen; wat is dát vervelend. Nog erger als je regelmatig naar het plafond ligt te staren... Een slaaptekort is ook nog eens heel erg slecht voor je. Zowel fysiek als mentaal heeft het negatieve gevolgen. Gelukkig is er hulp mogelijk; er zijn gadgets en apps die je kunt inzetten. Wij zetten de beste voor je op een rij.

White noise

Het geluid van de golven in de zee, de wind die door de bomen raast of een knapperend haardvuur. White noise is een kalm achtergrondgeluid zonder vast ritme. Bij dit soort geluiden slaap je heerlijk. Er zijn veel app’s met white noise, filmpjes op Youtube en playlists op Spotify. Er zijn ook speciale white noise apparaatjes te koop voor in de slaapkamer.

Sleep Cycle en Pillow

Een gebruiksvriendelijke app om je nachtrust mee te verbeteren. Met de app Sleep Cycle zie je precies op welk moment van de nacht je diep of licht slaapt. Lig je ’s nachts wakker? Sleep Cycle speelt rustgevende geluiden af om weer lekker in te slapen. De app kiest het beste moment om je te wekken. Je wordt makkelijker en uitgeruster wakker. De app is de eerste week gratis. Daarna kun je kiezen voor de betaalde versie met meer opties. Pillow is een app die erg op Sleep Cycle lijkt. Maar Pillow kun je ook op je Apple watch gebruiken.

Snurklab

Denk je dat je snurkt? Of hoor je dit van je partner? Probeer dan eens de app Snurklab. Deze app houdt bij wanneer en hoe hard je snurkt. Iedere ochtend krijg je een analyse en een 'snurkscore'. Snurklab is misschien wel confronterend, maar het helpt je ook om iets aan het snurken te doen. De app geeft informatie over middelen tegen snurken, die je gelijk kunt testen. Net zoals Sleep Cycle en Pillow is Snurklab gratis te downloaden en te gebruiken. Met de betaalde, premium versie krijg je meer opties.

Calm

Met deze app word je helemaal ‘zen’. Op de app staan meditatie en mindfulness oefeningen om spanning en stress te verlagen. Omdat beweging belangrijk is voor een goede nachtrust, heeft Calm video’s met rek- en strekoefeningen. Ook heeft de app een ingebouwde muziekfunctie met playlists. De app is een abonnementsdienst. Je kunt het wel eerst een week gratis uitproberen.

Somnox

Somnox is een slaaprobot. De robot heeft de vorm van een soort kussen die je tegen je aan houdt als je slaapt. De robot ademt met je mee en helpt je om je ademhaling te vertragen. Somnox speelt rustgevende geluiden af zoals een hartslag, slaapliedjes en meditatiemuziek. Hierdoor val je makkelijker in slaap. Ook slaap je langer en dieper. En zo word je lekker uitgerust wakker. Je moet wel iets voor je goede nachtrust over hebben. Met €599,- is deze robot niet goedkoop ...

Bronnen: Dorsoo, Nu.nl, Sleep Cycle, Pillow, Calm, Somnox, Mashable, Better Nights, SlapenInfo 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • nasi blasky
  Hallo, mijn naam is Kallya uit de VS. Ik wil de wereld vertellen over de grote en machtige spreukenmaker genaamd Omoogun. Mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen. Toen ik hem vroeg wat het probleem was, vertelde hij me dat hij dat heeft gedaan. werd verliefd op mij en wilde scheiden ik was zo diepbedroefd dat ik de hele dag en nacht huilde, maar hij verliet het huis ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en machtige omoogun zovelen in soortgelijke situaties heeft geholpen Het mijne e-mailadres stond daar, dus ik stuurde hem een ​​e-mail waarin ik hem vertelde over mijn probleem. Hij vertelde me dat hij binnen 24 uur bij me terug zou komen. Ik deed alles wat hij me vroeg om de nestdag te doen. Tot mijn grootste verrassing kwam mijn man thuis en werd huilend en smekend om vergeving en hem terug te accepteren. Deze liefdesbetoveraar is echt. https://omoogunspellcaster.wixsite.com/website omooguntempleofanswer@gmail.com WhatsApp +2348139012331
 • Martine
  Op basis waarvan bevelen jullie deze hulpmiddelen aan? De wetenschap heeft nog niet aangetoond dat deze zaken helpen bij een goede nachtrust. Sterker nog, er is onderzoek te vinden waarin aangetoond wordt dat bijv. white noise de slaapkwaliteit negatief beïnvloedt.