1. Home
  2. Onderzoek
  3. 1 op de 4 werknemers wil meer werken: dit is daar voor nodig

1 op de 4 werknemers wil meer werken: dit is daar voor nodig

5 5 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Amy op 1 januari 1
Een beter rooster, meer flexibiliteit, een betere beloning en een prettige organisatiecultuur. Dat is nodig om werknemers meer uren te laten werken. Uit onderzoek van stichting Het Potentieel Pakken blijkt dat 23% van de vrouwelijke werknemers meer uren wil werken. Maar daar moet wel wat tegenover staan.

Positieve gevolgen voor ontwikkelmogelijkheden van vrouwelijke werknemers

Voor werknemers zelf, maar ook voor de werkgevers biedt het verhogen van de deeltijdfactor kansen. Zo ontstaan er meer ontwikkelmogelijkheden voor werknemers als ze meer uren werken. Ze doen meer kennis en ervaring op en krijgen meer mogelijkheden om mee te doen aan cursussen en opleidingen. En bovendien heeft het positieve gevolgen voor de tekorten en het verzuim in de zorg.

Andere prioriteiten, kinderen en gebrek aan uitzicht op een beter loon zijn redenen om niet meer uur te willen werken

Een beter rooster, meer flexibiliteit, een betere beloning en een prettige organisatiecultuur. Dat zijn de voorwaarden om meer uren te willen werken, blijkt uit het onderzoek. Redenen om niet meer uren te willen werken zijn er ook. Zo is 46% tevreden met het huidige contract. Andere prioriteiten, kinderen en een gebrek aan uitzicht op een betere beloning noemen deelnemers aan het onderzoek als de belangrijkste redenen om niet meer uren te willen werken.

Het Potentieel Pakken is een stichting met de missie om het potentieel van vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt optimaal te benutten. Zij hebben onderzoek gedaan naar de bereidheid van werknemers om meer te werken vanwege de tekorten in de zorg, het hoge verzuim en de ontwikkelmogelijkheden van vrouwen in de zorg. Wil je meer weten over Het Potentieel Pakken of het hele rapport lezen?

Download het rapport Het potentieel pakken in de zorg

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.