1. Home
  2. Onderzoek

Onderzoek & Samenwerking

Bij PGGM&CO geloven we dat fitte medewerkers de basis zijn voor een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. We doen regelmatig onderzoek naar deze 3 thema’s. Zo weten we steeds wat onze leden nodig hebben. En hoe we ze het beste kunnen ondersteunen om zichzelf fit te (blijven) voelen. Op elk vlak van hun leven. Onderzoek doen we zelf, maar we werken ook graag samen met andere partijen. Je ontdekt op deze pagina wie dat zijn. De uitslag van het onderzoek delen we altijd met onze leden. En natuurlijk ook met onze besturen, sociale partners en met onze Ledenraad.

Agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer

Met dit onderzoek brengen we in kaart in hoeverre medewerkers in zorg en welzijn te maken hebben met agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer. Dit onderzoek is in opdracht van en in samenwerking met het ministerie van
Volksgezondheid, Welzijn en Sport gehouden onder werknemers in de sector zorg en welzijn.

Bekijk de resultaten

 

Beleving en behoeften van professionals rondom fitheid

PGGM&CO heeft samen met PFZW tijdens de eerste coronagolf onderzoek gedaan naar de fitheid van professionals in de sector. En naar het gevolg van corona op hun eigen mentale, fysieke en financiële fitheid.

Ruim 7000 professionals deden mee. Hun input zorgde voor een duidelijk idee van de uitdagingen rondom hun eigen fitheid en die van hun collega’s. De uitkomst hebben we samengevat in een rapport. En nog belangrijker. Het vormt de basis voor nieuwe thema’s en producten die we leden aanbieden. Denk aan: Platform Stress de Baas en een webinar over voeding, speciaal voor professionals in de sector.

Wil je snel weten wat de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn? Bekijk dan deze infographic en lees het artikel waarin we vertellen wat onze leden vinden van hun eigen fitheid.

Ontdek hoe onze sector fitheid beleeft. En wat ze nodig hebben om zelf fit te blijven.

Ben je benieuwd naar de uitslag van het onderzoek? En wat je in je eigen organisatie kan doen om ervoor te zorgen dat jij en je collega's zelf fit blijven? Download dan het complete onderzoeksrapport. Je leest hierin wat 7090 professionals uit de sector te zeggen hebben over hun eigen fitheid.

Download het rapport

Banner onderzoeksrapport Beleving & behoeften rondom 'Fitheid' onder zorgprofessionals

Pamflet ‘Eerste Hulp bij stijgend verzuim’

De druk op zorgmedewerkers is enorm en het verzuim in de zorgsector was in lange tijd niet zo hoog. Reden voor Stichting IZZ, FWG, PGGM, PGGM&CO, PFZW, Vernet en RvS om in een onderzoekscoalitie de koppen bij elkaar te steken en zorgorganisaties hiervoor een oplossing te bieden. Op basis van onderzoeksdata is gezamenlijk het pamflet ‘Eerste hulp bij stijgend verzuim’ ontwikkeld. Hierin staan handvatten, tips en succesfactoren voor iedereen die met hoge werkdruk en verzuim te maken heeft. Van zorgbestuurders tot zorgprofessionals. Op zo’n manier dat vanuit iedere laag van de organisatie direct beweging en actie mogelijk is. Want in tijden van drukte hoeft en kan niet alles tegelijk, vaak is klein beginnen al heel succesvol!

Bied vandaag nog eerste hulp bij stijgend verzuim en download het gratis het pamflet.

Pamflet 4 ringen in de verzuimaanpak

Contact

Wil je meer weten over onze onderzoeken? Of wil je samenwerken? Neem contact op met Gerdi.

Gerdi Zarza
sr. Programmamanager Onderzoek & Alliantie

Stuur een e-mail naar Gerdi