1. Home
  2. Werk-privébalans
  3. Digitale vaardigheden
  4. Zo houd je meer tijd over met digitale vaardigheden

Zo houd je meer tijd over met digitale vaardigheden

3 3 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 15 maart 2023
Oefening baart kunst. Op de werkvloer, maar ook achter de computer. Wist je dat je dankzij goede digitale vaardigheden meer tijd overhoudt? Zo houd je genoeg uren en energie over voor andere (leuke) dingen.

Vind jij het spannend om taken te doen op de computer?

Bijvoorbeeld omdat je bang bent om fouten te maken. Je bent niet de enige. Veel mensen hebben in meer of mindere mate last van computerangst. Terwijl dit heus niet nodig is. Er zijn veel cursussen om die je helpen je digitale vaardigheden te verbeteren. En dat is echt de moeite waard! Want sneller met je computer kunnen werken zorgt voor minder werkstress en meer werkplezier.

Ontdek slimme trucjes

Door je digitale vaardigheden te verbeteren, kun je slimmer werken en tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan het leren van sneltoetsen op je computer. In plaats van te klikken op menu's en knoppen, kun je met een paar klikken op toetsen dezelfde taak uitvoeren. Er zijn ook veel andere handige digitips waarmee je veel tijd bespaart als je vaak op de computer werkt.

Slimmer je tijd indelen

Digitale vaardigheden kunnen je ook helpen om een goede werk-privébalans te krijgen. Digitale agenda's, herinneringen en to-do-lijsten helpen je tijd slimmer in te delen. En je verkleint de kans dat je belangrijke afspraken of verjaardagen vergeet. Daarnaast helpt het je prioriteiten te stellen waardoor je minder tijd verspilt aan onbelangrijke taken.

Bespaar reistijd

Werk je een keer een halve dag en bestaat die eigenlijk alleen maar uit vergaderingen of administratieve taken? Bespaar jezelf tijd en moeite door online te communiceren. Door te e-mailen, chatten of te beeldbellen praat je net zo makkelijk met anderen, waar ter wereld ze ook zijn. Zo houd je extra tijd over om iets leuks te doen op je vrije middag.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.