1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Omgaan met agressie
 4. Een handig overzicht met agressietrainingen in heel Nederland

Een handig overzicht met agressietrainingen in heel Nederland

3 3 minuten lezen
Overzicht
Verpleegkundigen in gesprek
 • 4 reacties
 • 3 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 16 juni 2021
Wat helpt jou om beter met agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer om te gaan? In ons onderzoek gaven professionals aan vooral behoefte te hebben aan voorlichtingen en trainingen. Op deze pagina vind je daarom een handig overzicht van agressietrainingen voor zorg en welzijn door het hele land.

In de handreiking vind je een handig overzicht van trainingsbureaus die agressietrainingen of weerbaarheidstrainingen geven. En wat hun ervaringen zijn met trainingen in de sector zorg en welzijn. Alle trainingsbureaus in de lijst hebben een CEDEO-erkenning. Dit betekent dat ten minste 80% van de opdrachtgevers (zeer) tevreden is over de samenwerking met het bureau en de behaalde resultaten. Download hieronder de lijst en ontdek een trainingsbureau bij jou in de buurt. 

Download de lijst met trainingen

Deze handreiking is samengesteld door Veiligezorg van StAZ (Stichting arbeidsmarkt Ziekenhuizen).

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Onna Wisman
  Het verzorgen van opmaat gemaakte weerbaarheid training zie LinkedIn profiel Onna Wisman.
 • kraaloogje
  Ik vind het heel goed dat er actie word gevoerd tegen aggressie.Ik ben al jaren met pensioen,maar ik heb dergelijke dingen ook mee gemaakt. Veel succes met de actie gewenst.
 • Hannie16
  Heb een kleine 20 jaar in avond en nachtopvang voor mensen met een alcohol en harddrugs verslaving.. heb vanuit de werkgever voldoende steun gekregen in training omgaan met agressie, persoonlijk alarm ectr. Toen ik een paar jaar geleden geopereerd werd, kreeg anesthesie via een ruggeprik omdat de arts aan de achterzijde van mijn been moest zijn lag ik op mijn buik, en had een gesprek over mijn oude werkzaamheden, omdat de operatie nog al gepaard ging met hakken en boren vroeg ik de anesthesist of ik een roesje kreeg, om te slapen, ik begon toen hele verhalen te vertellen en raakte in een shock daardoor kon de operatie niet in zijn geheel gedaan worden, in de avond kwam de traumachirurg nog even langs mijn bed en vertelde waar ik over onbewust over gepraat had.. toen ontdekte ik dat de vele keren dat ik met agressie te maken had echt zoals de chirurg ook opmerkte teveel agressie gaat onder je huid zitten.. alle goede therapieën en training en ondersteuning vanuit de werkgever helpt een beetje.. maar is in deze onvoldoende. Zwaardere straffen zou een goede optie zijn.
 • OMA2006
  Ik ben tegen agressie.