1. Home
  2. Werk-privébalans
  3. Werkgeluk
  4. Joy of Missing Out: Waarom het fijn is om niet overal bij te zijn

Joy of Missing Out: Waarom het fijn is om niet overal bij te zijn

4 4 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 16 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 14 maart 2022
De verjaardag van je nicht, een gezamenlijke lunch met collega’s of de bowlingavond van je hobbyclub. Overal bij willen zijn, geeft naast een hoop gezelligheid ook krapte in je agenda. Gelukkig is daar JOMO. Dankzij de Joy of Missing Out (JOMO) ontdek je hoe heerlijk het is om af en toe te bedanken voor een uitnodiging.

Je hebt opeens zeeën van tijd

Zie je door alle afspraken de pagina’s van je agenda niet meer? Zeg dan eens ‘nee’ op het zoveelste verzoek. Vind je dit moeilijk? Begin dan klein. Neem de eerstvolgende lege dag in je agenda en zet daar een kruis doorheen. Je ‘mag’ die dag niks plannen. Alleen maar genieten van je eigen, vrije tijd. Wedden dat je dit vaker zult doen?

Je leert jezelf te vermaken

Had je vroeger hobby’s waar je nu geen tijd meer voor hebt? Bijvoorbeeld haken, schilderen of diamond painting? Geef jezelf een hobbymiddag cadeau door ‘nee' te zeggen tegen afspraken. Of neem op een andere manier rust. Misschien moet je eerst even wennen aan je eigen gezelschap. Maar voor je het weet ben jij je eigen beste vriend.

 

Leer op je alleraardigst 'nee' zeggen

Een dag heeft maar 24 uur. Al voelt het soms langer. Juist daarom is het belangrijk om af en toe eens ‘nee’ te zeggen. Vind je dit lastig? Onze tips helpen je verder.

Zo zeg je aardig 'nee'

Je leert om te gaan met innerlijke onrust

Wij hoeven je niet te vertellen hoe druk zorgmedewerkers het op een gemiddelde dag hebben. Deze drukte kan juist op rustige momenten voor onrust zorgen. Dat komt omdat je lichaam en geest zijn zo gewend aan haast en snelheid. Om die onrust niet te voelen én omdat het gezellig is, vluchten sommige mensen in hun drukke agenda’s. Ook buiten het werk om. De Joy of Missing Out doorbreekt dit vluchtgedrag.

De Joy of Missing Out geeft je meer rust

Lig je zelfs in het weekend ’s avonds uitgeteld op de bank? Veel mensen kunnen – soms ongemerkt – slecht tegen prikkels. En hebben extra tijd nodig om de batterijen weer op te laden. JOMO brengt rust in je leven. Door niet overal bij te zijn, ontvang je vanzelf minder prikkels. Je hebt dan minder tijd nodig om bij te komen én voelt je dus sneller energieker.

Bron: Mindgains

Plan je vrije tijd in met een planner

Even niets doen lastig? Het klinkt gek, maar plan het in. 

Plan je me-time in

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.