1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk
 4. Maak je werk bijzonder leuk met deze 3 tips

Maak je werk bijzonder leuk met deze 3 tips

5 5 minuten lezen
Overzicht
Vrouw lacht in de zon
 • 7 reacties
 • 104 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 22 oktober 2020
Doe dat waar je echt blij van wordt, en je werkt nooit een dag in je leven. Een bekende uitspraak, maar misschien ook wat overdreven. Werk is tenslotte werk en het hoort er nu eenmaal bij. Of toch niet? Werk in de zorg zou wel eens de uitzondering kunnen zijn. De waardering van cliënten, de gedeelde passie met collega’s en het feit dat geen dag hetzelfde is: je werk daagt je uit en geeft voldoening. Door juist energie te stoppen in de dingen waar je energie van krijgt, haal je het maximale uit je werk. Met meer plezier je werk doen, dat zit in jou en in de kleine dingen. Met deze tips maak je jouw werk bijzonder leuk!

Waar hecht jij waarde aan?

In de waan van de dag vergeten we het allemaal: stilstaan bij waar we echt waarde aan hechten. Wat is voor jouw belangrijk in je werk? Zijn het persoonlijke gesprekken met cliënten of je hart kunnen luchten bij een collega? Of is het juist wat werk overnemen van een collega, zodat je hem of haar helpt? Als jij je werkwaarden duidelijk hebt, kun je deze momenten, dingen of mensen opzoeken.

Vier de kleine dingen

Nog zoiets dat je snel vergeet, maar er is zoveel moois om te vieren! Net zoals dat energie en plezier in je werk in grote en in kleine dingen zit, is succes er ook in allerlei soorten en maten. Proost wat vaker, deel een schouderklopje uit of spreek woorden van bewondering uit naar een collega of je leidinggevende. Positieve energie komt altijd weer bij je terug en vindt zo ook een plekje in je dagelijkse werkzaamheden. 

Benut je talent én je karakter

Je werk goed doen gaat verder dan alleen je taken afvinken. Het is een beetje van jezelf in de zorg voor anderen te leggen. Want goede zorg zit in je: jouw karakter en talent maakt je zo waardevol voor collega’s en cliënten. Talent? Jazeker! Jouw talent is iets waar je van nature goed in bent. Iets dat je met weinig moeite heel goed doet. Denk bijvoorbeeld aan luisteren, meeleven, begrip tonen, geduld hebben, positief zijn, mensen opbeuren. Zit dit in je? Zorg dat het eruit komt! We krijgen allemaal energie wanneer we iets kunnen betekenen voor een ander. En als zoiets ook nog helemaal vanzelf lijkt te gaan, kun je er nog meer van genieten.

Dus wat vind jij belangrijk, wat is het vieren waard en waar blink je in uit? 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Wendy
  Eerste kennismaking was bij een symposium op Summa Zorg & Welzijn en enorm onder de indruk. Helaas bij eerste sessie bioscoopfilm kunnen volgen voor zorgprofessional kon ik niet aansluiten. Nu hopelijk met de kaartjes die ik kan winnen via PGGMenCo 🤞🏼
 • willy
  werkers in de zorg zijn kanjers! complimenten en hou vol!
 • Leonard
  Herkenbaar en inspirerend. Ben 76 jaar en nog steeds, met veel passie werkzaam in de GGZ
 • Jolben
  Leuk artikel maar na 47 jaar in de zorg ben ik met pensioen gegaan.
 • Fokje
  Ik ben al 70 en werk nog steeds in de wijk , Het maakt mij gelukkig om iets voor een ander te doen Het doet er toe !
 • Toparis
  Veel van hetzelfde
 • Helgavd
  Leuk artikel! Ik werk nu ruim 25 jaar met passie in de zorg en ben nog lang niet uitgewerkt!