1. Home
  2. Gezond leven
  3. Bewegen
  4. “Door bewegen weer snel op de been”

“Door bewegen weer snel op de been”

5 5 minuten lezen
Overzicht
  • 1 reacties
  • 16 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 13 oktober 2023
“Ik ben Marian, ik ben 68 jaar en woon in Amsterdam. Niet dat ik nou zo sportief ben, maar ik hou wel van bewegen. Ik fiets en wandel veel en ik doe dagelijks de online oefeningen van GezondOud om mijn lichaam in vorm te houden. Ik vind het ook een heel fijne manier om de dag te beginnen”.

Zou u iets willen vertellen over uw artrose?

“Ik heb al lange tijd last van artrose in mijn kniegewricht, maar door te blijven bewegen probeerde ik het soepel te houden. Ik merkte dat met name de stijfheid en stramheid in de ochtend minder werd hierdoor.

Zo’n 10 jaar geleden ben ik door mijn huisarts doorverwezen naar de orthopeed. Daar heb ik meerdere behandelingen ondergaan. Ik heb eerst een kijkoperatie ondergaan die me overigens weinig heeft geholpen. Vervolgens heb ik een aantal keer een injectie in mijn knie gekregen of ik gebruikte pijnstillers. In de tussentijd ben ik eigenlijk gewoon blijven bewegen wat mij denk ik wel geholpen heeft om de pijn te verminderen. Inmiddels meer dan een jaar geleden ging de pijn mij zo beperken dat we in overleg met de orthopeed hebben besloten de versleten knie te vervangen voor een knieprothese”.

Korting speciaal artrose-pakket GezondOud

Heb jij last van Artrose? Bestel dan nu het speciale artrose-pakket van GezondOud. Hierin staan 12 online trainingen die jou helpen om in beweging te blijven. Nu voor leden van PGGM&CO maar € 7,45.

Bekijk dit ledenvoordeel

U bent nu geopereerd, hoe staat het er nu voor?

“Ik ben op dit moment nog volop aan het revalideren, maar het gaat steeds beter. Ik wil heel graag weer alles kunnen doen wat ik voor de operatie ook deed, maar dan zonder pijn. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook echt gaat lukken”.

Wat heeft bewegen voor u gedaan?

“Naast dat ik zelf niet graag mijn dagelijkse training wil missen heeft het mij ook geholpen relatief snel weer op de been te komen. Mijn fysiotherapeut merkte dat mijn spierkracht sneller terug was dan je bij een gemiddelde patiënt zou verwachten. Pure winst”.

Heb jij artrose? Download dan nu gratis onze tipgids artrose. Vol met informatie, tips, oefeningen én hulpmiddelen om beter met artrose om te gaan.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

  • Anneke
    Zo te lezen ben je wel een doorzetter. Goed om te trainen terwijl je eigenlijk veel last van je knie hebt. Ik wens je een voorspoedig herstel toe zodat je samen met je man weer mooie wandeltochten kan maken.