1. Home
 2. Gezond leven
 3. Bewegen
 4. Meer bewegen op het werk: 5 slimme manieren

Meer bewegen op het werk: 5 slimme manieren

6 6 minuten lezen
Overzicht
Vrouw met sporthorloge
 • 2 reacties
 • 49 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 30 september 2020
Hoeveel beweeg jij op een dag? Misschien loop jij dagelijks al heel wat kilometers op de werkvloer. Of heb je juist een beroep in zorg en welzijn waar je meer stilzit. Hoe dan ook: wat extra bewegen op het werk kan nooit kwaad. Het helpt je om met energie de dag door te komen. Wij geven je 5 slimme manieren om meer te bewegen die jij vandaag al kunt toepassen.

1. Pak de fiets

Woon je (redelijk) dicht bij je werk? Pak dan de fiets. Fietsen is hartstikke gezond en kost je vaak nauwelijks extra tijd. Daarnaast heb je op de fiets de tijd om rustig op te starten en na je werkdag met een frisse neus weer af te schakelen. Is je werk nét iets te ver? Kijk dan naar de mogelijkheden om een e-bike aan te schaffen. Dit kan vaak voordelig via je werkgever.

2. Neem zoveel mogelijk de trap

Traplopen. Nog zoiets simpels om extra te bewegen op het werk. Kom je met het OV? Ga op het station dan niet met de roltrap of lift maar neem altijd de trap. Probeer ook op je werk zoveel mogelijk de trap te kiezen. Let maar op hoe snel je conditie vooruitgaat.  

3. Parkeer je auto wat verder weg

Ben jij ook altijd opzoek naar een parkeerplek zo dicht mogelijk bij de ingang van je werk? Je bent zeker niet de enige. Maar juist díe plekken zijn altijd bezet. Draai het daarom eens om: kies voor een parkeerplek helemaal aan de andere kant. Zo maak je aan het begin en aan het einde van je werkdag een extra wandelingetje. En weet je zeker dat je een plekje hebt.;)

4. Ga staand vergaderen

Vergaderingen vreten soms behoorlijk energie. Probeer daarom eens staand met elkaar te vergaderen als hier ruimte voor is. Of ga tijdens een langdurig teamoverleg zelf af en toe staan. Dit is misschien in het begin een beetje gek of onwennig. Maar het helpt je om in beweging te blijven. En zo de energie erin te houden.

5. Maak af en toe een lunchwandeling

Is het mogelijk om de afdeling te verlaten tijdens de lunch? Ga dan lekker met een collega naar buiten en maak samen een wandeling tijdens of na het lunchen. Dit is goed voor je bloedsomloop en daarmee ook voor je spijsvertering. En tijdens het wandelen kunnen jullie gewoon kletsen. Sterker nog: gesprekken worden er tijdens een wandelingen vaak leuker op.

Bonustip: Organiseer een stappencompetitie om meer te bewegen op het werk

Hebben jij en je collega’s een stappenteller? Of op kantoor altijd een telefoon op zak die het aantal stappen bijhoudt? Daag je collega’s dan uit voor een stappencompetitie. Wie in een week de meeste stappen heeft gezet wint een leuke prijs. Reken maar dat er fanatiek heen en weer wordt gelopen op de afdeling.

Bron: MGGZ

Download 3 snelle sportoefeningen voor thuis én op de werkvloer

Een wandeling of fietsritje is gezond en verhoogt je conditie. Maar om écht gezond en fit te blijven is een sterk lijf extra belangrijk. Met deze drie snelle sportoefeningen train je jouw benen, buik en billen al binnen een paar minuten.

Stuur mij de 3 sportoefeningen

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Mijnwerk
  Ik zou het super leuk en natuurlijk ook om te kunnen bij houden of ik genoeg beweeg en slaap enz. Dat komt mijn werk in de zorg zeker ten goeden.Ik probeer zeker op mijn werk maar ook prive,vaker de trap te nemen.En vaker te lopen- fietsen inplaats van de auto.Maar als het kan bij houden op je horloge zou dat super zijn.Ik hoop dan ook dat ik in aanmerking kom , om deze te winnen.
 • Nannette
  Ik heb net de aanmelding ontvangen, heel fijn. Ik hoop dat er tips binnenkomen, waarmee ik voor mezelf aan de slag kan. Voornamelijk om weer een goede nachtrust te hebben. Deze wordt nl nu vaak verhinderd door alle opvliegers die ik s'nachts heb.