1. Home
 2. Gezond leven
 3. Bewegen
 4. 5 tips voor een fitte werkdag

5 tips voor een fitte werkdag

7 7 minuten lezen
Overzicht
Jonge vrouw met fiets naar werk
 • 5 reacties
 • 320 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 16 juni 2020
Van de ene naar de andere patiënt. Tussendoor nog even snel iets eten. Met 5 kopjes koffie in je maag en 9 trappen op en af, heb jij er voor je gevoel al een hele dag opzitten. Maar het is pas 11 uur. Je werkdag is een stuk leuker als je vol energie zit. Hoe kom je de dag door zonder dat je aan het eind van de middag compleet uitgeteld bent? Met deze 5 tips zorg jij voor een fitte werkdag met meer energie.

1. Pak eens de fiets

Het klinkt zo makkelijk. Maar een goed begin is het halve werk. Dus laat die auto voor de deur staan en spring op de fiets. Een beetje buitenlucht is de beste start voor een fitte werkdag. Is fietsen echt geen optie? Ga eens met het OV. Misschien is je reistijd wat langer, maar die wandeling naar het station scheelt weer een bezoekje aan de sportschool.  

2. Goede schoenen zijn het halve werk

Als zorgmedewerker loop je vaak de voeten onder je lijf vandaan. En dat is gezond. Zolang je maar wel de juiste schoenen draagt. Haal die charmante klompen dus maar in huis. Andere degelijke stappers kunnen natuurlijk ook.

3. Een juiste houding tijdens het werk

De zorg voor een ander is soms best zwaar voor je lichaam. Let daarom altijd op je houding. Zorg voor een goede stoel. Zet het bed van de patiënt op juiste hoogte. Laat de patiënt zelf meewerken en vraag een collega om hulp als het te zwaar wordt.

4. Een frisse neus halen tijdens de pauze

In de buitenlucht zijn is lekker en gezond. Ook helpt een korte wandeling al bij kwijtraken van stress. Piep er tijdens de pauze dus even tussenuit met je collega en loop samen een stevig rondje. Grote kans dat jullie daarna weer met meer energie aan het werk gaan.

5. Zorg voor gezonde tussendoortjes

We kennen het allemaal. Je hebt je voorgenomen om gezonder te gaan eten. Maar op je werk valt dat vaak niet mee. Die snoeppot in de kantine, collega’s die trakteren. Er is eigenlijk altijd wel een reden om te snoepen. Dus zorg dat je zelf een verantwoorde lunch en gezonde tussendoortjes meeneemt zodat je minder in de verleiding komt om te gaan snacken. 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Mickeys
  waardeloos om Crocs zo te promoten; er zijn veel andere merken schoenen die veel beter zijn!!!
 • frieda
  Ik ben werkzaam in de thuiszorg, vanwege rugklachten werk ik nu weer 75% Het is vaak racen geen pauze ,gewoon flesje water en doorgaan ,7.15beginnen tot 11.30 /12.00 ik ga op de fiets ,route loopt vaak uit in het verleden wel eens een gesprek gehad over de pauze maar nog geen effect Na m,n werk effe uitpuffen, zou voor mij wel een koffiepauze in mogen zitten het werk vind ik leuk ,en regels zijn er niet stressen etc ben inmiddels 56 en moet nog even mee regels zijn mooi en tips maar praktijk is anders. Zeker bij ziekte ,krijg je er ook nog wat bij,
 • LeoHollander
  Tuurlijk is bewegen perfect en kan het voor de meesten allemaal misschien wel meer of beter. Maar eens gewoon de natuur in gaan en je zintuigen hun werk laten zet ook nog eens 'het moeten' aan de kant. Zodat je je hoofd leeg kan maken. Zorgprofessionals moeten heel veel, vooral van zichzelf. Even daarvan weg is een mooi oplaadmomentje. Check maar eens: https://denk-wijzer.nu/filosofische-wandelingen/
 • Eke Spaander
  Susannah, ik nodig je uit om een dag of avond mee te lopen in de thuiszorg dan ervaar je dat al je tips of al uitgevoerd worden of niet haalbaar zijn. ik ervaar geen stress door het werken met mensen maar wel door alle administratieve rompslomp die je na je dienst nog moet uitvoeren.
 • Aukje
  Leuk dat je met tips komt voor een fitte dag. Wat betreft de tip over goede schoenen, zou ik je aanraden om nog eens te kijken of Crocs daarin wel moeten voorkomen. Lijkt mij niet!