1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk
 4. 9 tips voor een gezellige avond thuis met je partner

9 tips voor een gezellige avond thuis met je partner

7 7 minuten lezen
Overzicht
Stel dansend in de keuken
 • 2 reacties
 • 324 vind ik leuks
Geplaatst door Amy op 10 juni 2020
Met een drukke baan in de zorg zit je agenda vaak al snel vol. En met onregelmatige diensten is een avondje uit met je partner al helemaal moeilijk te plannen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om af en toe samen wat ‘quality time’ te hebben. Daarom zochten wij de leukste ideeën voor een gezellige avond thuis. Ook als je weinig tijd hebt.

Organiseer een proeverij

Gek op wijn, bier of koffie? Organiseer voor jezelf en je partner een proeverij! Koop online een proefpakket, download een proefformulier en proeven maar. Tips over hoe je thuis een proeverij organiseert vind je gewoon online.

Ons redactielid Amy organiseerde al een wijnproeverij voor zichzelf en haar partner. Zij gebruikte daarvoor een zelfgemaakt proefformulier. En jij mag die ook gebruiken. Je download ‘m hieronder.

Download hier je gratis proefformulier

Organiseer jij voor je partner en jezelf een wijnproeverij bij jullie thuis? Download dan hier je gratis proefformulier.

Download het proefformulier

Kook samen jullie lievelingseten

Duik samen de keuken in en kook jullie favoriete gerecht. Maak er een luxe 5-gangen diner van of kies voor comfortfood. Zolang jullie maar genieten. Kies een lekker drankje uit en maak er een gezellige avond van. Enne … vergeet het toetje niet!

Geen zin om te koken? Haal wat lekkers af bij jullie favoriete restaurant. Of nog beter: Laat het thuisbezorgen.

Speel samen een spel

Je kunt achter de tv duiken en jullie lievelingsserie kijken. Hartstikke leuk! Maar misschien heb je wel zin in afwisseling. Speel dan samen een spel. Wat dacht je van Triominos of Rummikub? Let op: kun je niet zo goed tegen je verlies? Vraag jezelf dan af of een spel spelen slim is als je een gezellige avond wilt. Redactielid Susannah en haar partner praten niet meer met elkaar na een potje Rummikub. Oeps!

Schilder of teken een portret van elkaar

Zin in iets heel anders? Schilder of teken een portret van elkaar. Je hebt hier iets meer tijd en spullen voor nodig. Maar lol heb je zeker.

Speel een potje stoepranden na het eten

Vrienden van redactielid Emmelie gaan na het eten samen naar buiten met een bal. En spelen samen een potje stoepranden. Zo praten ze de dag door en kunnen ze hun energie kwijt. Laat het weer het toe en heb je een bal in huis? Probeer het eens!

Doe een megasnelle speeddate met je partner

Voor sommige dates heb je maar 5 minuten nodig. Net zoals deze: speeddaten met je partner. Het is heel simpel en het zorgt ervoor dat je echt even aandacht hebt voor elkaar. Zo werkt het:

 1. Noem 1 ding dat je leuk vindt aan de ander
 2. Noem 1 ding dat je lastig vond vandaag
 3. Noem 1 ding waar je dankbaar voor bent

En sluit natuurlijk af door elkaar te vertellen dat je van elkaar houdt. Neem je liever wat meer tijd voor een goed gesprek? Lees dan 21 verrassende vragen om elkaar nóg beter te leren kennen.

Laat een spiegelboodschap achter

Geen tijd om een hele avond samen iets te doen, maar wil je wel wat liefs doen voor de ander? Laat een spiegelboodschap achter. Schrijf iets liefs op de spiegel nadat je gedoucht hebt. De andere ziet die boodschap op de spiegel als hij gaat douchen. Of schrijf iets liefs op een briefje en laat dat achter op het kussen van je partner.

Speel dilemma op dinsdag via WhatsApp

Er woont een haan op je nachtkastje – OF -  je praat Engels zoals Louis van Gaal - dilemmaopdinsdag.nl

Nog zo eentje waar je bijna geen tijd voor nodig hebt. Je hoeft hiervoor niet eens in dezelfde ruimte te zijn! Speel dilemma op dinsdag samen met je partner. Leg elkaar via de app elke dinsdag (of gewoon elke dag) een dilemma voor. De dilemma’s vind je op dilemmaopdinsdag.nl Of nog leuker: bedenk zelf een dilemma!

Bouw jullie droomhuis met LEGO

Vanavond ruimen jullie de lego van jullie kinderen helemaal niet op. Nee! Vanavond bouwen jullie je droomhuis met LEGO. Compleet met veranda, jacuzzi, woonkeuken, open haard en thuisbioscoop. Pak wat lekkers te eten en drinken en bouw in 1 avond het huis van jullie dromen. Een avondje Funda scrollen is er niets bij.

Bron: dilemmaopdinsdag.nl

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Joko
  Hier wordt ik vrolijk van. Dank jullie wel.
 • Odette Maas-Steijger
  Hoi PGGM&Co, Ik heb samen met mijn partner gefondued met een fondue vragenspel over ons liefdesleven en verleden. Heel spannend geweest. Groetjes van, Odette en Peter Maas-Steijger