1. Home
  2. Mantelzorg
  3. Werk & relatie
  4. 3 tips om minder snel boos te worden op je zieke partner

3 tips om minder snel boos te worden op je zieke partner

5 5 minuten lezen
Overzicht
Tekening op vingers van 2 poppetjes, waarvan de ene boos is op de ander
  • 2 reacties
  • 33 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 10 april 2019
Je aan iemand ergeren is menselijk. Toch is het soms lastig om boos te zijn op je zieke partner. Want je voelt je misschien schuldig. Dat gevoel is logisch. Maar niet altijd terecht. Het liefst voorkom je dat je boos wordt. Daarom geven wij je 3 tips om onnodige boosheid te voorkomen. Want het is toch veel leuker om het samen fijn te hebben?

Met deze 3 tips word je minder snel boos op je zieke partner

Natuurlijk mag je boos zijn op je partner. Het is heel normaal en het laat zien dat de situatie je raakt. Maar je vaak boos voelen is vervelend. Je wilt het namelijk wel gezellig houden. We geven je daarom 3 tips die je helpen om minder snel boos te worden:

  1. Zorg als mantelzorger goed voor jezelf

    Boosheid zegt vaak net zo veel over jou als over de ander. Als jij goed in je vel zit, heb je ook meer geduld voor de ander. Zorg daarom goed voor jezelf. Pak bijvoorbeeld je hobby weer op of spreek af met een vriendin om je verhaal te delen.

  2. Zorg voor genoeg ontspanning

    Even niks doen en ontspannen; het is heel goed voor je lichaam en geest. Je wordt namelijk bewust van al je gedachten en ruimt deze op. Met verschillende oefeningen leer je ontspannen.Daarmee voorkom je dat je onnodig boos wordt op de ander.

  3. Blijf samen leuke dingen doen

    Samen herinneringen maken zorgt voor verbinding. Het brengt jullie weer in een positieve stemming. Onderneem daarom dingen die nog mogelijk zijn om het samen leuk te houden. Bekijk bijvoorbeeld samen foto’s van vroeger of zet jullie favoriete muziek weer eens op.

Boos zijn heeft vaak verschillende oorzaken

Veel mantelzorgers zijn weleens boos op hun zieke partner. Dit heeft vaak verschillende oorzaken. Misschien verandert het karakter van je partner en heeft dit gevolgen voor jullie relatie. Of er is steeds meer zorg van jou als mantelzorger nodig. Je hebt hierdoor nog maar weinig tijd voor jezelf en bent vaak moe. Logisch dus dat je sneller boos wordt.

Zoek hulp om weer met plezier te zorgen  

Word je nog steeds vaak boos en heeft dit invloed op jullie relatie? Vraag dan professionele hulp aan. Samen ontdek je nieuwe manieren om minder snel boos te worden op je partner. Zo zorg je weer met plezier voor de ander.

Beeld: Getty Images

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

  • William Talley
    Mijn huwelijk was niet om over naar huis te schrijven vanwege de constante manier waarop mijn vrouw me bedroog. Ik moet zeggen dat ik een goede vader ben voor onze lieve kinderen en een goede echtgenoot voor mijn mooie vrouw. Wat ervoor zorgde dat mijn vrouw bleef vreemdgaan, was wat ik nog moest ontdekken omdat het haar aan niets ontbreekt, ik zorg voor al haar behoeften en die van de kinderen, ik heb haar twee keer betrapt op vreemdgaan en ik vergaf haar omdat ze beloofde te veranderen, maar ze hield zich nooit aan haar belofte, ik kon niet van haar scheiden omdat ik zoveel van haar hield, dus nam ik het als mijn verantwoordelijkheid om te zoeken naar een permanente oplossing voor het probleem waarmee ons huwelijk werd geconfronteerd toen ik in contact kwam met heer Bubuza door de talrijke getuigenissen van hoe hij gebroken gezinnen herstelde, besloot ik het eens te proberen en hij beloofde mijn vrouw terug te krijgen onder de 16 uur na het uitspreken van een spreuk, ik volgde zijn instructies en ik kreeg de permanente oplossing voor mijn probleem, mijn vrouw is gestopt met vreemdgaan en ze is de beste vrouw en moeder geworden die je maar kunt bedenken. Neem vandaag nog contact op met lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 951 442 2214 of e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com
  • Betty
    Als mantelzorger voor mijn moeder heb ik reeds professionele zorg ingeschakeld. Eindelijk een goede match voor huishoudelijke hulp en 1 goede match voor gezelschap. De andere ingeschakelde professionals voor gezelschap wisselen veel en ondanks dat gezegd wordt dat het niet aan het karakter en de handicap (doof en enig zicht met 1 oog) van mijn moeder ligt, vermoed ik dat wel. Gelukkig woon ik niet samen met mijn moeder, ik heb dus te doen met mantelzorgers die niet de afstand kunnen nemen die ik kan nemen door naar huis te gaan. Het blijft toch gevoelig liggen, omdat je als kind goed voor je moeder wil zorgen, en telkens teleurstellingen krijgt. De "controle" zorgen .. veiligheid regelen door gezelschap voor boodschappen doen (ze is 91 jaar) en koken te organiseren wordt afgewezen door haar drang naar zelfstandigheid. Ik heb dat maar los gelaten. Ondanks beginnende dementie schuif ik met ...aanvaardbare of niet te overkomen risico's. Wetend dat risico's horen bij het leven en zij zonder vrijheid en met haar driftbuien in een verzorgingshuis waarschijnlijk ook kort zal leven. Ondertussen nemen spanningen toe. Van mijn drie broers heeft al 1 enkele jaren geen contact meer en hebben de andere twee onlangs ook flinke aanvaringen gehad met mijn moeder. Ik weet ook dat ze over mij vervelende verhalen verteld. Maar dat ze tegenwoordig alles (wat grotendeels uit haar eigen verzinsels komt) ook nog eens zes keer in een half uur herhaald en waarbij ik alleen kan luisteren.. ze hoort mij immers niet en al schrijf ik op waarom haar verhaal niet klopt... het komt niet meer binnen. Haar karakter speelt daar ook in mee. Ze heeft al heel lang de verdeling in altijd en nooit en iedereen, daartussen is niets. En haar waarheid is de waarheid, ze chekt niet of een idee of gedachte waar is of dat een ander er net zo over denkt. Tegenwoordig herhaald ze iets zo vaak dat het haar eigen waarheid is en blijft. En vervolgens praat ze tegen A over B of C etc. wat soms desinformatie en verdeeldheid zorgt. Ik werk in de zorg en ik weet ook hoe het in verzorgingstehuizen soms aan toe gaat en daarom de inspanning om haar zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Mijn broers weten weinig tot niets van ouderenzorg, mijn contact met hen is ook summier. Dus, nee, mijn moeder is niet mijn partner, maar sinds mijn vader is overleden in 1985 zorg ik wel extra voor mijn moeder en laat ik haar nu steeds meer los... over aan anderen. Ik heb t geduld van de wereld voor mijn cliënten, in contact met mijn moeder is het bijzonder lastig om respect en waardering te behouden. Als het lastig wordt ga ik maar weer weg. Dus is even mijn kant van mantelzorg die er ook is. Niet de partner van, maar de dochter van.