1. Home
 2. Mantelzorg
 3. Werk & relatie
 4. 5 tips om het samen leuk te houden als de relatie verandert

5 tips om het samen leuk te houden als de relatie verandert

8 8 minuten lezen
Overzicht
Man en vrouw dansen samen in de kamer
 • 2 reacties
 • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 2 april 2019
De relatie met degene voor wie je zorgt verandert. Activiteiten die je vroeger samendeed, lukken nu niet meer. Ook jullie gesprekken veranderen. Hoe houd je de relatie dan toch leuk? Onderneem dingen die wel mogelijk zijn en voor verbinding zorgen. Luister bijvoorbeeld samen muziek of bekijk foto’s van jullie jonge jaren. We geven 5 tips om het samen leuk te houden.

1. Lichamelijk contact zorgt voor verbinding

Elkaar aanraken verbindt jullie met elkaar. Geef de ander daarom af en toe een knuffel of houd elkaars hand vast. Het hangt er natuurlijk wel van af wat je relatie is met degene voor wie je zorgt. Zorg je voor je partner? Dan zijn er ook andere manieren om intiem te zijn als seks niet meer kan.

2. Houd je relatie leuk met jullie favoriete muziek

Muziek is vaak een goede oplossing als het moeilijk is om nog een gesprek te hebben. Het voorkomt vervelende stiltes en het maakt jullie vrolijk. Zet daarom regelmatig de favoriete plaat van je naaste op. Wie weet durven jullie zelfs wel een dansje te wagen.

3. Bekijk foto’s van vroeger

Jullie hebben samen vast een hoop herinneringen. Haal deze op door foto’s van vroeger te bekijken. Het terugzien van oude foto’s versterkt jullie band. Misschien herkent je naaste niet alles of iedereen op de foto’s. Dat geeft niet. Het zorgt nog steeds voor een positief gevoel.

4. Ga er samen op uit

Samen nieuwe herinneringen maken is minstens zo belangrijk als herinneringen ophalen. Ga er daarom samen op uit om de dingen te doen die nu nog mogelijk zijn. Bezoek een concert of ga naar het museum. Lukt dit niet meer? Maak dan een mooie wandeling. 

5. Houd genoeg momenten voor jezelf

Om je relatie leuk te houden, is het belangrijk dat je zelf ook goed in je vel zit. Neem daarom elke week genoeg momenten om jezelf op te laden. Het geeft je energie om positief met de situatie om te gaan.

Schakel hulp in als het samen niet meer gaat

Is jullie relatie negatief veranderd en helpen bovenstaande tips niet meer? Zoek dan professionele hulp. Ontdek nieuwe manieren om het weer leuk te hebben samen.

 

Beeld: Getty Images

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • maria
  Ik wil de Grote DR SUNNY bedanken voor het herstel van mijn gebroken huwelijk. Mijn naam is Sara. Niemand had mij kunnen laten geloven dat het Getuigenis zou uitkomen. Ik was de grootste scepticus ter wereld, maar een vertrouwde bron (een zeer nauwe collega) vertelde me en ik probeerde het: het was een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan. Mijn liefdesleven was een puinhoop en ik stond op de rand van een derde. Ik kon een nieuwe scheiding gewoon niet aan en wilde nog meer mijn best doen om onze relatie te laten slagen, maar mijn man leek dat niet erg te vinden. Hij heeft het weer uitgemaakt met mij. Hij was in de war en ik weet niet meer wat ik moet doen, maar dat ze contact opnemen met DR SUNNY. Hij voerde een liefdesbetovering uit waardoor mijn man binnen precies 48 uur bij mij terugkwam, verzekerde hij mij. nu zijn we erg blij met onszelf. Dr. SUNNY deed hem beseffen hoeveel we van elkaar houden en elkaar nodig hebben. Deze man is ECHT en ten goede. Hij kan u ook helpen uw verbroken relatie te herstellen. Ik had mijn man terug! Het was als een wonder. Neem nu contact met hem op als hij hulp nodig heeft. e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com Je kunt ook een WhatsApp sturen naar +2348082943805.
 • Hansum
  Prima tips, maar bedenk dat er steeds minder "buurvrouwen / mannen" zijn die even kunnen binnenlopen omdat steeds meer mensen gewoon naar het werk zijn of genoeg hebben aan hun eigen bedoeling en geen ruimte meer hebben voor sociale zorg of aandacht in de buurt. Maar daar waar het (nog) wél kan... blijven doen!