1. Home
  2. Werk-privébalans
  3. Stress & werkdruk
  4. 5 manieren om je dagelijkse werkdruk te verlichten

5 manieren om je dagelijkse werkdruk te verlichten

7 7 minuten lezen
Overzicht
Zorgmedewerker helpt oudere mevrouw met haar schoenen aantrekken
  • 0 reacties
  • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 16 mei 2019
Van de ene naar de andere patiënt. Tussendoor nog snel iets in het systeem noteren en ohja, even bedenken wanneer je die vergadering van vanmiddag voorbereidt. Met 5 kopjes koffie in je maag en 9 trappen op en af, heb jij er voor je gevoel al een hele dag opzitten. Maar het is pas 11 uur. Hoe kom je de dag door zonder dat je aan het eind van de middag compleet uitgeteld bent? We geven je 5 manieren om je dagelijkse werkdruk te verlichten.

1. Je werkdruk verlichten begint met een goed ontbijt 

Cliché, maar zo belangrijk. Een goed ontbijt geeft energie. Zeker in de ochtend kun je deze goed gebruiken. Maak het jezelf makkelijk door de avond van tevoren je broodjes te smeren of je havermout in de koelkast te zetten. Eet je ontbijt thuis of onderweg. Op werk heb je al genoeg andere dingen aan je hoofd.  

2. Goede schoenen zijn het halve werk

Als zorgmedewerker loop je vaak de voeten onder je lijf vandaan. En dat is gezond. Zolang je maar wel de juiste schoenen draagt. Haal die charmante Crocs dus maar in huis. Andere degelijke stappers kunnen natuurlijk ook.

3. Een juiste houding tijdens het werk

De zorg voor een ander is soms best zwaar voor je lichaam. Let daarom altijd op je houding. Zorg voor een goede stoel. Zet het bed van de patiënt op juiste hoogte. Laat de patiënt zelf meewerken en vraag een collega om hulp als het te zwaar wordt.

4. Een frisse neus halen tijdens de pauze

In de buitenlucht zijn is lekker en gezond. Ook helpt een korte wandeling al bij kwijtraken van stress. Piep er tijdens de pauze dus even tussenuit met je collega en loop samen een stevig rondje. Grote kans dat jullie daarna weer met meer energie aan het werk gaan.

5. Humor maakt je dag leuker

In de zorg maak je soms best heftige situaties mee. Af en toe samen in een deuk liggen om de meest onnozele dingen is daarom heel goed. Het helpt je ontspannen en met een knipoog naar de situatie te kijken. Ontdek leuke manieren voor lol op de werkvloer. 

Wat is jouw geheim om je werkdruk te verlichten?

Hoe je een zware werkdag goed volhoudt hangt uiteindelijk af van welk zorgberoep je hebt. En zelfs binnen je beroep kan de ene dag weer totaal anders verlopen dan de andere. Wat helpt jou om de zware dagen lichter te maken?

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.