1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Met pensioen
 4. Deze bijzondere hobby’s pakt Arlien op nu ze met pensioen is

Deze bijzondere hobby’s pakt Arlien op nu ze met pensioen is

5 5 minuten lezen
Overzicht
Arlien in haar keuken aan het schilderen
 • 9 reacties
 • 85 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 27 januari 2020
In deze video vertelt ex-zorgmedewerker Arlien over hoe zij haar pensioentijd ervaart. Ze neemt je mee in de wereld die voor haar is opengegaan met onder andere het oppakken van bijzondere hobby’s. Ben jij al bezig met de invulling van je pensioentijd? Of denk je er liever nog even niet over na? Deel onder de video met jouw collega’s uit de zorg hoe jij naar deze nieuwe fase kijkt.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Frans
  Zo heb ik mijn pensioen ook ervaren. Zorg dat je je contacten onderhoud. Zeker zoals ik toen alleengaande was. Nu heb ik een fijne vriendin. Heb ook diverse hobby’s.
 • Gretha2
  Deze mv heeft niet fulltime gewerkt gezien haar kleine pensioen . Zij profiteert ws ook vh pensioen v haar partner Ik wil wel eens een verhaal horen v iemand die fulltime aan het bed heeft gestaan en zwaar werk heeft gedaan tot aan z’n pensioen
 • Rinskje van der Meer
  Met plezier heb ik het bericht van Arlien gelezen. Luchtig en positieve voorbereiding op de nieuwe fase. Ik heb zelf contact gelegd met een "wandelcoach" om eens te praten over de nieuwe fase die ik over 2 jaar, met mijn 65 ste, in wil gaan. Groetjes Rinskje
 • Ria B
  Sinds eind februari ben ik met prepensioen 8 maanden voor mijn A O W . Met pensioen zijn, had ik me wel wat anders voorgesteld. Op de eerste plaats , had ik deze graag samen met mijn man willen bereiken,maar helaas hij is 3 jaar geleden net na zijn pensioendatum overleden op de tweede plaats kwam 14 dagen later nadat ik gestopt ben met werken Corona om de hoek kijken , nou dan ben je wel heel erg alleen en nergens ben je welkom tijdens de lockdown , je mist je partner , je collega's en t werk en de structuur , kortom je valt in een groot gat ik kan mijn draai nog niet vinden ! Hoop dat daar snel verandering in komt.
 • J.j.roos
  Zag het filmpje en moest denken aan de vele gesprekken bij PGGM met deelnemers in de tijd dat ik werkzaam was op de afdelingen Pensioenen. Een halve maatschappelijk werker, die de tijd nam aan de telefoon om in gesprek te gaan met deelnemers.
 • Stavenuiters
  Ik ben vorig jaar nov met pensioen gegaan, maar blijf heerlijk doorwerken
 • ClaireP
  Ik ben sinds mei 2019 met vervroegd pensioen op de leeftijd van 62 jaar en 5 maanden. De laatste 15 jaar voor mijn pensioen heb ik met mensen met een licht verstandelijke beperking gewerk. Als vrijwilliger heb ik een paar jaar reizen begeleid bij reisaanbieders voor mensen met een beperking. Erg leuk om te doen. Tijdens deze reizen waren er altijd wel gasten die eigenlijk een meer persoonlijke benadering nodig hadden en niet met een groep mee konden komen. Januari 2018 heb ik in de buurt van Malaga een gezellig penthouse met een groot terras gekocht en was het eerst nog de bedoeling om in de winter hier langer te verblijven groeide het idee om mensen met een lvb een vakantie met eigen keuze en regie aan te bieden. In middels heb ik al enkele gasten mogen ontvangen en staat mijn casa-roxanne ook open voor alleen gaande die wel alleen op vakantie kunnen maar dat niet willen. Door de kleinschaligheid kan de vakanie zo persoonlijk mogelijk worden aangepast.
 • GGZ Drenthe
  Hallo, Ik ben sinds 7 december 2019 gepensioneerd op 66-jarige (+ 4 maanden) leeftijd. 32 uur per week gewerkt. Sinds 3 jaar pas ik om de 2 weken 1 dag op onze kleinzoon, nu wel wat vaker omdat ik het zelf wil. Mijn man is jonger en gaat pas over 4 jaar met pensioen, wat hem zwaar valt. Hij is meestal van de kerst tot eind januari vrij. We zijn in januari op vakantie geweest naar Gran Canaria nu voor een week, maar wellicht vanaf volgend jaar langer (overwinteren). Ik heb het geluk dat ik niet alleen thuis kwam te zitten en in het beruchte zwarte gat ben gevallen. Ik leef bij de dag en gaandeweg komen er vanzelf ideeën. We hebben een grote tuin, die enigzins verwaarloosd is. Ik mag graag tuinieren dus daar heb ik nu alle tijd voor. Mijn man is hovenier en we maken samen een nieuwe plan voor de tuin en ik ben de uitvoerder, ha ha ha. Van te voren kun je volgens mij geen plannen maken wat je na je pensioen wilt gaan doen.
 • Sonja2
  Sinds juni 2019 ben ik met vervroegd pensioen. Mijn dagen vul ik in met vrijwilligers werk. Ik kook voor ouderen en alleenstaanden,1x per twee weken in twee verschillende buurthuizen. Op donderdagochtend kook ik met deelnemers met niet aangeboren hersen afwijking. Op woensdagmiddag ga ik creatief aan de slag met een heer met dementie....doen wat ik leuk vind. Geef veel voldoening 😀